Hero Real Life - Astrid

Op een gegeven moment was ik er klaar mee. Ik kon het echt niet meer combineren en heb mijn baan opgezegd!

Mijn beste besluit ooit

Ik had geen idee hoe ik het moest aanpakken

Ik ben Astrid en samen met mijn man en onze kippetjes woon ik in een dorpje in Noord-Holland. We wonen heerlijk in een bosrijke omgeving, dicht bij strand en duinen. 

Als managementassistent heb ik ruim 20 jaar bij verschillende bedrijven en organisaties gewerkt. En om de zoveel tijd dacht ik “kon ik dit maar voor mezelf doen”. Begrijp me niet verkeerd, ik vond mijn werk en werkgever leuk en had het naar mijn zin. Maar toch voelde ik dat ik meer wilde, meer vrijheid, werken waar, wanneer en met wie ik wil en zelf mijn aanbod bepalen. Maar ik had geen idee hoe ik het aan moest pakken.

“Just start.
Don’t worry you don’t have all the answers yet”

– Alli Webb –

Nu kan ik me volledig focussen op mijn klanten

Toen zag ik in 2021 een opleiding tot virtual assistant voorbijkomen. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar, dit was precies wat ik nodig had! Zes maanden later had ik mijn eindopdracht bij de VA school ingeleverd en had ik mijn eigen bedrijf, Virtual Astrid, opgericht.

Ik had mijn eigen bedrijf maar werkte ook nog in loondienst. Maar overdag voor een werkgever werken en ‘s avonds en in het weekend voor jezelf was niet echt de ‘vrijheid’ die ik voor me zag. Op een gegeven moment was ik er klaar mee, ik kon het niet meer combineren. Dus ik zegde mijn baan in loondienst op en begon fulltime te ondernemen.

Een grote stap? Ja, maar ik ben allereerst ondernemer geworden omdat ik meer vrijheid wilde. Voor mij is vrijheid minder werken en meer genieten. Dat had ik niet toen ik mijn focus over twee banen verdeelde. Voor mij is dat het beste besluit ooit. Nu kan ik me volledig focussen op mijn klanten en er 100% voor hun zijn.

Tijd, rust en focus gevonden

Ondertussen heb ik een balans gevonden tussen mijn eigen bedrijf en tijd voor mezelf. Mijn dagen zijn nu ingedeeld zoals ik het fijn vind en ik geniet om in mijn eigen bedrijf te werken. 

Ik ben benieuwd, lukt het jou om de tijd te vinden om met rust en focus aan je bedrijf te werken? Zullen we verder kennismaken en bespreken hoe ik je kan helpen zodat je wel meer tijd hebt om aan de groei van je bedrijf te werken? 

Real Life Astrid