Hero Real Life - Astrid

‘Ik zei mijn baan op en ging

aan de slag als Virtual Assistant’

Mijn beste besluit ooit!

Ik had geen idee hoe ik het moest aanpakken

Ik ben Astrid en samen met mijn man en onze kippetjes woon ik in een dorp in Noord-Holland. We wonen heerlijk in een bosrijke omgeving, dicht bij strand en duinen.

Als managementassistent heb ik ruim 20 jaar bij verschillende bedrijven en organisaties gewerkt. Toch dacht ik steeds vaker “kon ik dit maar voor mezelf doen”. Ik vond mijn werk en werkgever leuk en had het naar mijn zin, maar ik voelde dat ik meer wilde. Meer vrijheid, werken waar en wanneer ik wil, met wie ik wil en zelf mijn aanbod bepalen. Maar ik had geen idee hoe ik het aan moest pakken of wat ik precies wilde doen.

“Just start.
Don’t worry you don’t have all the answers yet”

– Alli Webb –

Nu kan ik me volledig focussen op mijn klanten

Tot april 2021. Toen zag ik een artikel over virtual assistants voorbijkomen. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek, dit was precies wat ik nodig had! Zes maanden later had ik mijn opleiding bij de VA school afgerond en was ik mijn eigen bedrijf, Virtual Astrid, gestart.

Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Maar al snel merkte ik dat ik juist meer werkte in plaats van minder. Die vrijheid die ik zo graag wilde was ver te zoeken. Naast mijn eigen bedrijf werkte ik namelijk ook nog in loondienst. Ik werkte parttime voor mijn werkgever en de rest van de week voor mijn eigen bedrijf. Ook ‘s avonds en in het weekend.

Op een gegeven moment kon ik het niet meer combineren. Dus ik zegde mijn baan in loondienst op en werd fulltime ondernemer.

Een grote stap? Ja, maar ik ben allereerst ondernemer geworden omdat ik meer vrijheid wilde. Voor mij is vrijheid minder werken en meer genieten. Dat had ik niet toen ik mijn focus over twee banen verdeelde. Voor mij is dit het beste besluit ooit. Nu kan ik me volledig focussen op mijn klanten en er 100% voor jullie zijn.

Ik heb gelijk veel meer lol in mijn werk gekregen en kan nu echt 100% kiezen voor de klanten die ik leuk vind. Namelijk het helpen van verenigingen en stichtingen naar meer tijd, rust en focus. Met mijn ruim 20 jaar ervaring als managementassisent kan ik inspringen waar je me het hardste nodig hebt.

Ik heb de afgelopen jaren ook ervaring opgedaan in het runnen van een bestuurssecretariaat, want al die taken die jij niet leuk vindt, die vind ik geweldig.

Het was niet langer mogelijk om al het werk in mijn eentje te klaren

Via een oproep op Facebook leerde ik Astrid kennen. Het was niet langer mogelijk om al het werk in mijn eentje te klaren. Haar reactie sprak me aan en tijdens de online kennismaking was er gelijk een klik. Het is erg prettig samenwerken met haar.

Ik heb Astrid leren kennen als hulpvaardig, doortastend en meedenkend. En met haar uitgebreide kennis helpt ze mij heel fijn bij het verbeteren en versnellen van mijn werkprocessen. Zodat ik meer ruimte krijg om me bezig te houden met het werk dat ik écht leuk vind.

Djaranda Vennink

Eigenaar, Djaranda Interiors

Mijn balans gevonden

Ondertussen heb ik een balans gevonden in het werken voor mijn eigen bedrijf en tijd voor mezelf. Mijn dagen zijn nu ingedeeld zoals ik het fijn vind en ik werk voor leuke verenigingen.

Ik ben benieuwd, lukt het jou om de tijd te vinden om met rust en focus voor je vereniging of stichting te werken? Of voelt de balans zoek?

Als je voelt dat je hulp kunt gebruiken om meer rust en focus te hebben, neem dan contact op om een kennismaking in te plannen. Dan denk ik gelijk met je mee hoe we samen ervoor kunnen zorgen dat dat je meer tijd krijgt om aan de missie van je vereniging of stichting te werken.

Real Life Astrid