Astrid van Virtual Astrid

Wil jij je met een gerust hart focussen op de hoofdzaken omdat je zeker weet dat de operationele taken opgepakt worden?

Laat mij dan het secretariaat van je vereniging of stichting beheren!

Jouw tijd is kostbaar

Je weet dat je niet alles alleen of zelf kunt doen. En om eerlijk te zijn, je wil dat ook niet meer. Je andere collega’s in het bestuur om hulp vragen is ook geen optie want zij lopen tegen dezelfde dingen aan als jij.

Je wil je focussen op de hoofdzaken en niet op de bijzaken. Je wil werken aan de missie van je vereniging of stichting en je niet bezighouden met de administratie en andere organisatorische rompslomp.

Jouw tijd is kostbaar en je weet dat je je tijd maar één keer kunt besteden. Je wil de tijd die je aan de vereniging of stichting besteedt daarom efficiënt indelen en niet verspillen aan de inbox of de administratie.

Daarnaast verlang je ontzettend om ’s avonds en in het weekend ook echt vrij te zijn en tijd te hebben voor je familie en vrienden. En daarmee bedoel ik écht vrij, dus ook in je hoofd en niet dat er ondertussen nog allerlei radertjes doorgaan.

“Time is a currency you can only spend once
so be careful how you spend it”

– Harmon Onkinyo –

Astrid is altijd benaderbaar en pro-actief!

Vanuit VOGON – Vereniging voor Onroerend Goed Onderzoekers Nederland – werk ik sinds 2021 intensief samen met Astrid.

Zij ondersteunt onze vereninging en het bestuur op een uiterst professionele manier. Accuraat, snel en foutloos.

Ondanks dat ze vaak ‘virtueel’ werkt, voelt dat niet zo. Astrid is altijd benaderbaar en pro-actief!

Maarten Donkers

Voorzitter, VOGON (Vereniging voor Onroerend Goed Onderzoekers Nederland)

Een greep uit de werkzaamheden waarmee ik je kan helpen

Secretariële ondersteuning

 • E-mailbeheer
 • Agendabeheer
 • Voorbereiden en notuleren van vergaderingen
h

Administratie

 • Ledenadministratie bijhouden
 • Financiële administratie
 • Achter openstaande contributie aangaan

Organiseren

 • Bestuursvergaderingen
 • Algemene ledenvergaderingen
 • Bijeenkomsten
 • Evenementen

Technisch

 • Aanpassen website
 • Nieuwsbrieven opmaken en versturen
 • Processen automatiseren

Mijn tarieven

Ik werk op basis van een uurtarief. Dat wil zeggen dat ik de uren die ik voor jouw vereniging of stichting werk bijhoud en alleen de gemaakte uren factureer. Aan het eind van de maand stuur ik een factuur. Ik hanteer een uurtarief van 55,00 excl BTW (66,55 incl BTW).

Heb je geen structurele ondersteuning nodig? Ik kan ook helpen bij een project of een eenmalige klus zoals het wegwerken van een achterstand in de administratie of het notuleren van een vergadering.

Ben je benieuwd wat ik voor jouw vereniging of stichting kan doen? Plan hieronder een kennismakingsgesprek in.

Ze zit iedereen op een prettige manier achter zijn of haar broek aan

Als bestuur van de VVAW hebben wij het geluk dat we via de ASRE gebruik kunnen maken van de kwaliteiten van Astrid.

De afgelopen 1,5 jaar heeft Astrid voor onze vereniging verschillende taken opgepakt, zoals ledenadministratie, voorbereiden en verslaglegging van bestuursvergaderingen en nog vele andere zaken.

Wat ik zo fijn vind aan Astrid is dat ze iedereen op een prettige manier achter zijn of haar broek aan zit. En dat is bij ons soms echt nodig.

Ze is heel zorgvuldig en zorgt dat alles op tijd klaar is. Als dat betekent dat de bestuursleden iets moeten doen, dan blijft ze je op een begripvolle manier eraan herinneren. Maar ze snapt ook heel goed dat iedereen druk is, dus er is nooit een oordeel. Dat is echt heel fijn werken. Want daarom wil je ook graag samen zorgen dat deadlines toch gehaald worden.

Ze is gestructureerd en voor mijn gevoel altijd beschikbaar. Haar verslagen zijn lekker kort en toch compleet, de actielijst is altijd bijgewerkt en alle stukken zijn makkelijk te vinden d.m.v. de mappenstructuur die zij heeft gemaakt.

Als voorzitter van de vereniging kan ik me geen betere ondersteuning wensen.

Nienke Vermeulen

Voorzitter, VVAW (Vereniging van Assetmanagers Woningcorporaties)

Veelgestelde vragen

Wat is een virtual assistant?

Een virtual assistant (VA) is een zzp’er die ondernemers, bedrijven en organisaties online ondersteunt. Omdat ik vanuit huis werk, heb ik geen werkplek of andere middelen nodig. 

Ben jij als VA betrokken bij mijn vereniging of stichting?

Als ondernemer heb ik meerdere klanten tegelijk. Ik vind dat juist het leuke aan mijn vak, het is heel afwisselend. Maar dat ik op afstand werk wil niet zeggen dat ik niet betrokken ben bij jouw vereniging of stichting. We hebben regelmatig contact via Teams, Zoom, Google Meet of een andere tool. En af en toe kan ik, afhankelijk van de afstand, op locatie komen. Ik handel dagelijks of wekelijks de afgesproken taken af en zorg zo dat het secretariaat soepel blijft draaien.

Hoe werken we samen op afstand?

We werken met verschillende online tools, de tools die jullie nu ook gebruiken zoals e-mail, Teams en Whatsapp. Ik pas me aan op jouw vereniging of stichting en gebruik dus ook de tools die jullie nu al gebruiken. Maar doordat ik veel online werk, heb ik kennis van online tools en kan ik jullie indien nodig helpen nieuwe tools te leren kennen om processen te verbeteren en versimpelen.

Hoe flexibel ben je? Ben je ook beschikbaar bij een spoedvraag?

Juist omdat ik online werk en mijn eigen tijd indeel, ben ik heel flexibel. We maken bij de start van onze samenwerking werkafspraken waarin we afspreken wanneer ik beschikbaar ben, hoe en hoevaak we contact hebben en hoe je mij bij een spoedvraag kunt bereiken.  

Wat is het minimum aantal uur dat wij jou kunnen inhuren?

Je kan mij vanaf 1 uur per week inhuren. In het begin zal het inwerken wat meer tijd kosten, maar dat is eenmalig. Bepaalde werkzaamheden kosten ook meer tijd zoals het notuleren van een bestuursvergadering en het uitwerken ervan. Maar jij bepaalt hoeveel uur je mij wil inhuren. 

Wat wordt er van ons als bestuur van de vereniging of stichting verwacht?

Ik vind goede communicatie en duidelijke afspraken heel belangrijk, ook bij werken op afstand. Leg daarom duidelijk uit wat de werkzaamheden zijn, wat je van mij verwacht en wanneer. We zullen, vooral in het begin van onze samenwerking, regelmatig overleggen en evalueren.

Real Life Astrid